Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERAKINO 23: Jolanta og Nøddeknækkeren - December
Prisen er inklusiv et glas vin eller anden drikkevare.
OPERAKINO 23: Jolanta og Nøddeknækkeren - December

OPERAKINO 23: Jolanta og Nøddeknækkeren - December

Iolanta er en blind prinsesse, som en berømt læge måske kan helbrede, men først efter at hun erkender sin blindhed. Hendes far ønsker ikke at fortælle hende om den seendes verden. Instruktøren Lotte de Beer: ”I sin blindhed lever Iolanta med en magisk fantasi af alt, hvad der omgiver hende. Nøddeknækkeren og danserne fra Wiener Staatsballett viser os Iolantas verdensopfattelse af hendes indre øje.” - Men der kommer et tidspunkt i livet, hvor du skal beslutte dig for, om du vil forblive en blind prinsesse eller se verden i al dens ufuldkommen-hed.”

Da Tjajkovskij havde premiere på sin berømte ballet Nøddeknækkeren i Sankt Petersborg for 130 år siden, blev den præsenteret som en dobbeltforestilling, som standard var dengang, sammen med operaen Iolanta. Volksoper Wien, der er en del af hjemstedet for den berømte Wiener Staatsballett, besluttede under den nye musikchef Omer Meir Wellber at præsentere begge værker igen på én aften, men ikke som to separate værker, men ved at smelte de to værker sammen til ét. Denne produktion spiller på forkant med fantasi og virkelighed, af at være barn og at være voksen, af opera og dans. Kort sagt: det er et familieshow ind til kernen.

Kunstnere: Olesya Golovneva, Stefan Cerny, Georgy Vasiliev og Wiener Staatsballett