Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Søndag 14. januar
OPERAKINO 24: Le Comte Ory - Januar
Prisen er inklusiv et glas vin eller anden drikkevare.
Opera
OPERAKINO 24: Le Comte Ory - Januar

OPERAKINO 24: Le Comte Ory - Januar

Det er historien om Le Comte (greve) Ory, som er en smuk og snedig adelsmand, der har rettet blikket mod den smukke unge Adèle, som dog er under Lady Isoliers beskyttelse, mens hendes bror, greven af Formoutiers, er væk på Korstog.

For at vinde Adèles hengivenhed forklæder Ory sig som en eremit og forsøger at snige sig ind på slottet, hvor han ved forskellige tiltag bestræber sig – men forgæves - på at komme tæt på hende. Hans planer bliver konstant forpurret af Lady Isolier og hendes værge, Raimbaud. Ory formår til sidst at få adgang til slottet, men bliver i sidste ende opdaget og jaget væk af vagterne. Det er verdensstjernen Juan Diego Flórez der er Comte Ory og med sig har han Julie Fuchs som Adèle. Det er i instruktøren Hugo de Anas fantasifulde opsætning, dirigeret af Diego Mattheus.

Operaen anses for en af Rossinis mest vittige og ele-gante komiske operaer. Handlingen udspiller sig i Touraine i Vestfrankrig under det 4. korstog (1202-04).
Le Comte Ory er en sammensmeltning af to forskellige værker: en 1 akts vaudeville, som de to librettister Eugène Scribe og Charles-Gaspard Delestre-Poirson havde skrevet i 1817 - og som byggede på en middelalderballade om kvindeforføreren Grev Orys bedrifter - og komponistens egen en-akts opera Il viaggio a Reims, som han havde skrevet i anledning af Karl 10.s kroning. Efter tekstmæssige og musikalske udvidelser blev operaen uropført i Paris i 1828.